Februari Challenge

1. CHECK IN FEBRUARI

Hoe gaat ie tot zover?  Vergeet niet om deze maand je Check-In voor Februari te doen!

(Die vind je hier : Check-In lijst )

2. ‘WEG MET DAT GRIJS’

Ik was zo gelukkig om naar Aruba te kunnen verkassen voor vakantie in januari, veel zon en warmte, maar ik kan me voorstellen dat jullie de kou en de grijze nattigheid wel zat zijn. De Lente laat nog wel een maand of anderhalf op zich wachten vrezen we … dus we gaan zelf het zonnetje laten schijnen!

Daar gaan we:

 • Verzamel al je mooie washitapes*, haal je favoriete- , of laatst gekochte-  eruit, zoveel je wilt!
 • Leg ze voor je op tafel, zie of je een verband kunt vinden in kleurenthema (3 verschillende kleuren die er uitspringen), maar een kleurige mix-up is natuurlijk ook leuk! Volg je gevoel!
 • Bedenk hoe jij een Washi Sample pagina wilt vormgeven !
 • Ik had niet veel washitapes mee op vakantie, dus ik besloot een gezellig Buurtje te maken met huisjes. Dat was al superleuk om te doen!

* Heb jij geen of weinig washitapes, gebruik dan allerlei mooi papier, postzegels of ephemera work, dat werkt ook!  Of check in de webshop 😉

Happy Hood

 

Trucs om Washi vormen te maken:

 • Gebruik de achterkant van stickersheets of bakpapier (de glimmende kant!)
 • Plak washi strips op de glimmende zijde, als je nu op de achterkant vormen tekent – of stempelt – kun je die heel makkelijk uitknippen en afpellen. Zo maak je snel en makkelijk een hoop dezelfde vormen.
 • Smalle washi kan mooi samengaan met brede: plak ze naast elkaar, een beetje overlappen, en dan je vorm uitknippen! Zo kun je dus  heel mooie combinaties maken (zie mijn huisjes)  met 2 of  3 verschillende washitapes – deze werken bijvoorbeeld heel goed daarvoor: Chamilgarden tapes
 • Nog makkelijker is het om een PUNCH te gebruiken! Je hebt dan wel stevig stickerpapier nodig.
 • Wat ik deed, is gewoon uit de losse hand vierkantjes en driehoekjes uitknippen, voor een speels effect.
 • (Pssst: Deze washi-techniek kun je ook gebruiken om washi-cirkels te maken met bloemen en takjesdesigns, maar daar komen we later dit jaar op terug!)

Hierbij enkele voorbeelden die we vonden op IG en Internet. Die zijn niet door ons gemaakt! Er zijn zoveel leuke accounts met washi ideeën, ga eens op onderzoek uit. (Mocht je niet getagged zijn, laat het ons weten).

 

 

Nu is het jouw beurt: Verras jezelf, het is echt niet moeilijk! Dus heb er vooral plezier in, niet onnodig gaan stressen, of denken ‘dat lukt mij nooit zo’ : Maak 1 spread en veeg het zweet van je voorhoofd, of maak ze de hele maand door, het is echt helemaal aan jou, er is geen goed of fout!

Trouwens : hoe gaat het met jouw  Woord van het Jaar ?? Ik ben nog steeds hartstikke FOCUSED zoals je kunt zien! …. lol…

PS: Laat ajb een reactie of feedback achter onder deze post, over wat je tot nu toe vind van dit Project. Of je iets mist, het te moeilijk vind, of te makkelijk,  of wat je allemaal nog hoopt te gaan doen dit jaar!  We vinden het leuk om te horen of we op de goede weg zijn!

Alle opdrachten:


Tags: ,
Copyright 2018. All rights reserved.

Posted 4 januari 2019 by Desiree in category "projectme19

2 COMMENTS :

 1. By Jantina on

  Ik ben blij dat ik dit projekt heb gevonden… Ik ben nog maar net begonnen om ook actief mee te doen… Ik vind het zeer leuk… Vooral om dat je het aan denken zet over jezelf… Een woord bedenken en dat als rode draad een jaar lang gebruiken…

  Wat ik me wel afvraag is wat je met het thema winter met doen? Kun je dat nu al verwerken? Of komt daar nog een opdracht van?

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optionally add an image (JPEG only)