Lente Challenge

 

LENTE CHALLENGE

Donderdag 21 maart is het officiële begin van de LENTE

Lente staat voor nieuwe groei, geboorte en vitaliteit die we vinden in het meer buiten zijn en genieten van de frisse lucht! We associëren dat dan ook meteen met de Lente-schoonmaak, want het is een kans op een nieuwe schone start.

Eerlijk gezegd waren de eerste paar maanden van dit jaar voor ons, naast hectisch en druk, ook zwaar, op allerlei gebieden. Veel ging goed, maar veel ook niet en we zijn echt toe aan een nieuwe lege pagina. Een tussentijdse reset zeg maar. Herken je dat?

Plant Nieuwe Zaadjes

Zaden planten in je tuin in deze tijd van het jaar, is een mooie manier om een seizoen van GROEI te beginnen. Wat je kunt leren van je tuin kun je namelijk ook heel mooi toepassen in je leven. Wanneer je iets nieuws begint, wat het ook is, moet je beginnen met het planten van de zaadjes ervoor.

Begin dus eerst met weten wat je wilt , weet waarom je het wilt, en  hoe je je voelt als je het hebt bereikt. Terwijl je wacht op het ontkiemen van de zaadjes, laat je je tuin je eraan herinneren er naar om te kijken, het te voeden en … om geduld te hebben. Als je zaadjes hebt gepland, ga je ze ook niet uit de aarde rukken om te kijken of ze al worteltjes hebben.  We vergelijken ook niet de zaden van de tomaten met die van de klaprozen. Het groeit allemaal in z’n eigen tempo. Zo is het ook met je plannen, gewoontes en gedrag.

Uitluchten en Poetsen?

Het Lente zonnetje verwelkomd je uit je winterslaap, open de ramen en haal een paar keer heel diep adem. Ga naar buiten in de frisse lucht! Bij de Lente schoonmaak denk je aan stofzuigen, uitmesten, en opruimen wat je na de winter niet meer nodig hebt.

Opruimen is ook heel goed voor de geest. Geef meer aandacht aan gedachten die je vooruit brengen, aan positieve dingen, mensen die je waarderen, dingen waar je wat aan kunt doen. Die dingen wil je behouden. Denkpatronen die je naar beneden halen hebben geen zin, zonde van je energie.  Dus zet ook in je hoofd de ramen open! Eruit met het Oude erin met het Nieuwe. Lente is een geweldig moment om met nieuwe gewoontes te beginnen , of oude af te leren! Wij hebben ons lijstje klaar, nu jij nog!

Hier is de extra  SPRING CHALLENGE:

  1. Maak een dubbele pagina met het thema NIEUW BEGIN
  2. Gebruik minstens 1 product dat je ooit hebt gekocht, maar dat nog steeds in de verpakking zit, omdat je het tot nu toe nog niet hebt gebruikt. (in ons geval is dat Embossing poeder en een Witte Stazon Inktset 😉

 

 – Met dank aan  Tamara Lechner / Deepak Chopra –

Alle opdrachten:Copyright 2018. All rights reserved.

Posted 4 januari 2019 by Desiree in category "blog", "projectme19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optionally add an image (JPEG only)