Stationery Cafe #6

door Ruchama van Tricht –

Al weken is er uitgekeken naar zondag 15 April, gekletst op social media, er worden spulletjes klaar gezet en de sneak peeks op Instagram maken de voorpret groot! En dan is het eindelijk tijd voor Stationery Café #6 in Bussum, bij Lilian@home.

In de etalage zit een paspop aan een ouderwets schooltafeltje, ze schrijft zogenaamd met vulpen. Helemaal in het thema, want vandaag staat in het teken van vulpennen!

Vanaf de straat hoor je de dames (én één heer, de allereerste van zes Stationery Café’s) al kletsen en zodra je je voeten over de drempel zet stap je in een warm bad. Zodra Désiree je ziet binnenkomen opent ze letterlijk haar armen en voel je je echt welkom.

Ik begroet de dames die ik al vaker heb ontmoet – of nu voor het eerst ontmoet maar al wel van Instagram ken – met drie dikke kussen want wat ben ik blij ze (weer) te zien!

Ik herinner me nog dat ik naar het eerste café ging en helemaal niemand kende. Van te voren maakte ik me zo druk en nu, zes café’s later voelt het alsof ik met een grote groep vriendinnen de beste zondagen beleef.

Ben je er voor het eerst, dan zal je al snel merken dat je gelijk aansluiting vindt omdat je met allemaal gelijkgestemden zit en kom je voor een tweede keer dan zal je je vast net zo vrij en thuis voelen als de rest zich voelt!

Wanneer iedereen een plekje heeft gevonden aan één van de drie lange tafels, de spullen zijn uitgestald en er al druk van alles wordt geruild én gekletst gaat het Stationery Café #6 officieel van start.

Désiree vertelt de planning van de dag en begint met een leuke uitdaging. We krijgen allemaal een nieuw Robiki Note-insert, die in je TN Standard past en de bedoeling is dat we op de eerste pagina onze favoriete stempel, tape en/of quote plaatsen. Daarna schuiven we het boekje elke vijf minuten naar de rechter buurvrouw en krijgen we na 24 pagina’s maken ons eigen volle boekje weer terug. Een live RoundRobin!

Hilarisch hoe iedereen anders reageert! De één schiet in paniek en blokkeert helemaal, de ander gaat gewoon aan de slag en weer iemand anders wordt helemaal enthousiast. We moedigen elkaar aan, hebben de grootste lol om de stress die ontstaat en bewonderen al het werk van de dames om ons heen.

Ondertussen kun je een kijkje nemen in het uitgestalde winkeltje vol prachtige stationery of neuzen in de grote donatiebak, die is ontstaan doordat iedereen spulletjes meeneemt die ze zelf niet meer nodig hebben.

Ik haal er een stapeltje mooie vintage bingokaartjes uit en koop in het winkeltje een prachtige washi tape set. Elke keer als ik een pagina klaar heb en even moet wachten loop ik wat rond. Ik klets met wat dames, leg iemand uit hoe een converter in een vulpen werkt en mag wat mooie oude papiertjes van iemand hebben.

De boekjes nemen wat meer tijd in beslag dan gedacht maar we hebben de smaak goed te pakken, als we toch even de tafels leeg moeten ruimen voor de lunch die wordt geserveerd. Er wordt gegrapt dat als we moeten kiezen tussen eten of stationery we toch eerst voor stationery zouden kiezen – dat eten komt later wel weer een keer haha.

Gastvrouw Lilian en haar mams hebben zich enorm uitgesloofd in de keuken en zetten een heerlijke lunch op tafel met verschillende belegde sandwiches, zelfgebakken scones mét clutted cream en jam maar ook macarons en mini cupcakes. Wat een verwennerij!

Na de lunch is het tijd voor de Osprey vulpennen en krijgt iedereen een goodiebag met daarin een Eyedropper vulpen met wat handige accessoires.

Special guest van vandaag is (in mijn ogen één van dé Nederlandse vulpennen experts) Cheetarah die zichzelf liever een groot liefhebber noemt. Ze vertelt over haar eigen liefde voor vulpennen maar ook hoe de vulpen in elkaar zit en hoe je die leuke eyedropper het beste kan vullen.

Tijd om het te proberen en omdat een vulpen vullen nog wel eens voor geklieder kan zorgen trekken we de latex handschoenen aan. En daar zitten we dan, al giechelend en met grote ogen proberen we voorzichtig de inkt met een pipet uit de sample in de vulpen te krijgen. Even schudden met de pen nadat ie goed dicht is gedraaid en dan kunnen we er mee schrijven.

De één vindt hem heerlijk schrijven, een ander vindt het toch een te fijne nib want het is maar een klein nibje. Vulpennen zijn zoiets persoonlijks en er valt zoveel te ontdekken!

Extra leuk is dat vandaag de nieuwe Osprey Milano Acrylics worden gelanceerd. Vijf prachtige vulpennen gemaakt van acryl met stukjes hars. Speciaal voor de maker Osprey in Amerika maken we een enthousiaste groepsfoto en de pennen worden getest en gekocht.

Hoe leuk is het, dat wij de eerste zijn in Europa met deze pen in ons bezit!

De boekjes worden van de laatste pagina’s voorzien en langzaam aan krijgt iedereen hun eigen boekje weer terug. Wat leuk om 23 totaal verschillende bladzijdes in je boekje terug te kunnen bladeren.

Een enorme leuke herinnering aan een heerlijke dag want helaas is het alweer na drieën en tijd om op te ruimen. Na zoveel uren kletsen, materialen proberen en ontdekken, veel lachen en nog meer kletsen is je hoofd ook behoorlijk vol en ben je totaal voldaan.

’s Avonds wordt er enthousiast nagepraat in de appgroep en wordt de nieuwe datum in de agenda’s gezet – zondag 10 juni 2018  ben ik er weer bij, bij Stationery Cafe #7 in Bussum!

Koop hier jouw ticketCopyright 2018. All rights reserved.

Posted 19 april 2018 by Desiree in category "blog

1 COMMENTS :

  1. By Marjoleine on

    Het was idd zoals je zegt Ruchama, een warm bad. Wat heb ik genoten van mijn eerste stationary café. Het was superleuk om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen en te “spelen” met al het moois wat er was. Volgende keer nen ik ook weer vd partij.

    P.s. Jouw uitleg mbt het vullen van de converter was top want ik ben er thuis gelijk mee aan de slag gegaan en heb nu een werkende vulpen.😉

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optionally add an image (JPEG only)